Monday 14 April 2014

när chokladsuget faller in / when craving for chocolate

Skip the raspberries, just keep things simple


















I lördags var himlen var alldeles klarblå och solen sken. Vi tog en rejäl promenad på 10,5 km i skogen. 1 timme och 40 minuter tog det, ganska bra jobbat. Jag blev väldigt sugen på choklad efter ansträngningen, inte den där fina mörka chokladen utan något enklare. Kladdkaka fick det bli, dock har jag bara ätit dåliga glutenfria versioner vilket har avskräckt mig från att baka själv. Men sötsuget var ett faktum och vis av erfarenhet så använde jag mandelmjöl som ersättning. Kakan blev fantastiskt god, en barnsligt enkel kaka med mjukt innandöme och frasiga kanter. Behöver jag ens nämna att maken slukade den på nanosekunder. Inte ens några smulor blev kvar på fatet.

Gör någon riktigt glad idag! Vispa samman 100 gram laktosfri smör med 2 dl socker (tror att det säkert går bra med hälften socker), rör ner 2 ägg, 1 tsk vanillinsocker, 6 msk kakao och 2 dl mandelmjöl samt 1 tsk salt. Smöra bakformen och pudra med rivna kokosflingor innan du häller i smeten. Grädda i ca 12 min i 200 grader. Serveras med lättvispad grädde och avnjutes med någon du tycker om. De varma hallonen på bilden blev lite för mycket, enkelhet är bäst.

On Saturday the sky was clear and the sun was shining. We took a power walk of 10,5 km in the forest. It took no more than 1 hour 40 minutes, really well done I must say. I had a heavy craving for chocolate after the effort, not the fine dark chocolate but something simple and uncomplicated. I just had to bake a chocolate pie / brownie, however, I have only eaten bad gluten free versions which have discouraged me to bake. But the sweet tooth was aching and I used almond flour as a replacement. The cake turned out to be delicious, a very simple cake, soft on the inside with crispy edges. Need I even mention that my husband devoured it in nanoseconds. Not even a few crumbs were left on the plate.

Make someone really happy today! Whisk together 100 grams of lactose free butter with 2 dl sugar ( think it's possible to half the sugar ), stir in 2 eggs , 1 teaspoon vanilla sugar, 6 tablespoons cocoa and 2 dl almond flour and 1 tsp salt . Grease a baking pan and sprinkle some grated coconut before you pour in the batter. Bake for about 12 minutes at 200 degrees . Serve the cake with whipped cream and enjoy with someone you love. 

Happy Monday !

No comments:

Post a Comment